Lunas.....een onvergetelijke ervaring.

Nu ik dit schrijf (nov'04) is buiten het gras wit van de nachtvorst(brrrrr).......ik wil weer terug naar Lunas! Na mijn belevenis in Chambéry, stond mijn besluit vast. Ik ga naar Frankrijk op de motor!
Werner hoorde hiervan en wilde mee. Hij was vaker in Frankrijk geweest en wist hier en daar wel motorcampings waar hij vroeger was geweest. De plannen werden gemaakt.....we zouden via Melderslo richting Frankrijk.
Vrijdag 25 juli vertrokken wij bepakt en bezakt naar Melderslo. Daar zou in het weekend één of ander bierfeest in het dorp zijn, wat ons wel een leuke aftrap leek te zijn voor de vakantie.
Om een lang verhaal kort te maken: Werner voelde zich bij vertrek al niet lekker. Hij dacht een griepje onder de leden te hebben. Hij lag 2 dagen ziek in de tent en ging uiteindelijk maar naar huis....achteraf met een voedselvergiftiging (is gelukkig later weer goed opgeknapt).
Daar sta je dan ....voelde mee een beetje Remy, alleen onderweg. Werner had zijn franse wegenkaart achtergelaten met een ruime cirkel op de kaart, waar dan ergens een motorcamping moest zijn. Na de nodige kilometers richting Zuid Frankrijk gereden te hebben en daar (dankzij mijn cursus frans) nog een paar keer de weg gevraagd te hebben, kwam ik aan op Camping Route 99. Omdat ik daar rond de middag aankwam, ging ik na de tent opgezet te hebben nog even een rondje maken. Toen ik terug kwam, bleek dat ik buren had gekregen, 3 bikers uit Ierland, waaronder dus Nigel.
Aan de bar werd het goed laat...(Wat je trouwens allemaal niet met een motorblok kunt doen!). De Ieren vertelden dat rechts rijden voor hun best lastig was en al kletsend besloten we dat we de volgende dag (was het inmiddels al
geworden...geloof ik) een dagtocht zouden maken. Met een uitgezette tocht van de camping kwamen we uit op Puy de Dôme.
Na een paar dagen had ik de omgeving daar wel gezien. Mij werd verteld dat in Lunas ook een motorcamping was (stond ook ergens op de kaart.....wist ik veel!!) en dus ging ik richting Lunas . Daar kwam ik dus de groep, mij nu bekend als "MN-ers aan de rees, Lunas 2003", Annemien, Martine, Stef, Ruud, Claudia en Wim tegen. Achteraf hadden we elkaar dus ook al op Camping Route 99 gezien. (zie ook annemien, .
Nigel kwam later ook op de kamping aan met zijn maten.
Na de heftige feestdagen en nachten in Lunas werd het tijd om weer richting huis te gaan. Sommigen moesten enkele dagen voor vertrek al beginnen met pinnen bij de geldautomaat (i.v.m. het maximum per dag op te nemen bedrag) om hun drankrekening te kunnen betalen(??). Duidelijk werd dat iedereen richting Camping Moto in Crest zouden gaan. Zelf ben ik via Chambéry gereden om Jean en Marie even "bonjour" te zeggen. Bij Jean en Marie heb ik mijn kosthuis gehad tijdens mijn franse cursus en heb bij hen een zeer plezierige tijd heb doorgebracht.
Voor de rest van mijn verhaal......in Crest en op de afscheidsavond bij Boele's place was het net als in Lunas....gewoon
een gezellige bende. Zie en lees het verhaal op de site van Annemien.

Omdat ik deze trip geen camera bij me had mocht ik hier en daar wat foto's leasen van Stef, annemien en Ruud .Ik heb
een bijzonder gave vakantie gehad: MN-er 2003 bedankt!! En nu de plannen voor 2005 bekend worden om weer naar Lunas
te gaan....ik kan bijna niet meer wachten op de zomer.


bij st Remy de Blot

Puy de Dôme
en zo is het!!!
stonden gelukkig héél veel van

De stoere broek van soes...na een dagritjede sleutelplaats...voor sommige motors was het een hele trip)


wat is er nu zo klein?


Motorcamping Crest
Claudia (of was het nu claudi.nee...?)
gezellige boel bij Boele::home::
Naar boven