maandag 10 mei 2010

Eindelijk is het zo ver. Ik heb mijn "nieuwe" motor gevonden. Na 2 Aprilia's ( en ik was eigenlijk op zoek naar de 3e) is het een BMW R1200GS geworden.
Het was lang twijfelen en zoeken, maar het is dan zover, ik kan weer met een 2-wieler op pad
Ik heb de motor gekocht van een nederlander die in Gronau woont. Hij heeft de invoer bij de RDW en de Douane geregeld. Het kentekenbewijs moet ik nog via de post ontvangen.
De motor is van 2006 en heeft ruim 22.000 km gelopen. De motor ziet er zeer verzogd uit. Als niet poetser wordt dat een probleem om dat bij te houden. De motor is uit Duitsland ingevoerd.

Update 29 juli 2010
inmiddels een paar maanden en 6000 km verder zijn er wat aanpassing gedaan aan de BMW. Een powercommander, pipercross openluchtfilter, BOS-uitlaat en Hyperpro-veringset zijn in-aan-op geplaatst. De rijeigenschappen van het originele spul maken de BMW nou niet echt tot een fijne motor. Morgen komen er Pilot-road Michelins's onder en dan hoop ik dat ik een goed "scheurijzer"als motor heb. Ik ga over een paar dagen een rondje Frankrijk en PyreneeŽn maken. Dus afstand en bochten zat om het eens op mijn "gemak" te proberen.::home::