Dagtocht met collega's, motorgedoe

woensdag 7 april hebben we samen met 7 collega's een dagtocht gereden. Helaas hadden 4 anderen besloten om toch maar niet mee te gaan. Erg jammer want het was een erg leuke dag met een bochtig circuit en voldoende stops voor een natje en een droogje.
Ik denk dat ik rond de 300 km heb gereden. Want ik moest mijn proefrit-motor, een BMW R1100GS, eerst ophalen bij de dealer Motorhuis bakker . Omdat mijn Aprilia plat is, heb ik behalve wat niet rijdende oldtimers, geen motor meer. Ik weet nog steeds niet wat ik als opvolger voor de Aprilia wil. De genoemde GS stond wel op mijn lijstje om daar eens proef mee te gaan rijden. Mijn "review" hiervan volgt later in dit verhaal.
De toertocht begon in Klazienaveen en ging via Duitsland bij Ootmarsum weer de grens over. Via allerlei binnen wegen belanden we in het oude vestingstadje Bronkhorst om van daaruit een behoorlijk stuk IJsseldijk te rijden (wat een leuk oefenterein is voor de GS ).
Het was een een prima dag, mooi weer en een leuke afstand om het motor-zomerseizoen te beginnen


verzamelen achter het bureau
Hans heeft voor één dag zijn Tuono ingeruild ( met tegenzin, hij miste de akoestische bevrediging van zijn Aprilia)
In Geesteren
deze GS wordt hem niet dus. Ik moest erg wennen aan de bestuurbaarheid. Maar ja wat wil je als je een Aprilia RSV Mille gewend bent. Later kreeg ik het sturen wat beter onder de knie en begon er steeds meer lol aan te beleven. Ik kon de heren bij het bochtenwerk goed bijhouden, al liep mijn werkelijke bochtenlijn af en toe iets anders dan ik had uitgestippeld.
Wat ik van te voren al als hindernis verwachtte kwam helaas uit. Ik krijg een houten kont van de zithouding en de benen begonnen te verkrampen. Aan het eind van de dag was ik blij dat ik eraf kon.
Ondanks dat, ga ik toch ook de 1200GS proberen
de eerste stop bij de Holterberg


dat gebak ook gezond kan zijn


In Bronkhorst zoeken we een plek voor de lunch
de lunch
net buiten Bronkhorst het eerste pontje over de IJsel


na een behoorlijk stuk bochtige IJsseldijk nemen we het 2e pontje om bij Deventer uit te komen


Joe Bar team staat klaar voor de start


Gaaaaaas


Gelukkig elkaar niet klem gerden


alweer bijna thuis. Groepsfoto voordat we ons eigen weegs gaan.

::home::
Naar boven