Frankrijk-Gorge Du Tarn-2011, motorgedoe
Hoe kan het ook anders, alweer Frankrijk. Alleen nu een "klein" rondje dit keer waarbij ik uiteindelijk toch nog bijna 5100 km heb gereden in mijn 14 dagen vakantie.
Werner en ik zouden samen gaan, alleen een vervelende griep bij hem zorgde ervoor dat ik alleen op pad ging. Zo als gewoonlijk begon de echte start van mijn vakantie vanuit Limburg. Het regenachtige ( herfst leek het wel ) maakte dat ik pas maandag 25 juli vanuit Waterval wegreed. Het weer zou dan wat beter worden volgens de voorspellingen.
Ik had van te voren de routes al uitgezet in de Garmin. Onder anderen 2 routes die via de motorherberg Les Tronces in de Vogezen naar Saint Claude in de Haut Jura lopen. Deze routes ga ik in september met een man of wat rijden als we naar de Alpen gaan. Het verkennen van deze routes was achteraf een prima idee. Wat qua afstand in kilomters best te doen leek, bleek in de praktijk in één dag niet te doen. Alleen maar bochten, gatver.....
Omdat ik ook besloten heb om weer wat aan mijn franse taal te gaan doen en de uitgezette route vlak lang Chambery liep, ging ik weer eens op bezoek bij de familie Routin waar ik in 2003 10 dagen te gast was toen ik bij IF-Alpes frans een cursus volgde
Uiteraard stond ook lunas in het "to do" lijstje. Lunas is afgelopen jaar verkocht aan een frans stel en ik was best nieuwsgierig hoe dat was.
Na Lunas ging ik natuurlijk ook weer even bij Maurice et Marie langs in Lavaur, vlakbij Toulouse, waar ik zeer gastvrij ontvangen werd.
Camping Dordogne had ik niet gepland, maar ging daar toch even kijken, blijft gezellig dat motorgedoe.
Omdat ik Dordogne niet gepland had moest ik na de tijd weer terug richting Lunas om de uitgezette route lang de Gorge Du Tarn weer op te pikken. Al met al kostte me dat aardig wat tijd. Uiteindelijk moest ik de route naar het noorden afbreken en jakkeren over de peage naar La mouche in de Vogezen om op tijd thuis te zijn. Ook het weer was op het laatst niet meer zo geweldig.
Wat overblijft van dit verslag zijn dus de foto's


ik rijd al in de Vogezen, de lucht ziet er voortdurend dreigend uit. Ik word enkele keren nat van de regen na kort heftige buitjes. Het regenpak heb ik niet aangehad.


De Garmin "is mijn herder". Dit was volgens het ding toch echt een weg. Na een hoop geglibber, geglij en de billen aan elkaar kom ik uiteindelijk toch weer in de bewoonde wereld uit


mijn eerste stop Les Tronces


bekend herkenningspunt bij de Col De La Schlucht
d'Alsace. Ook best wel interessant


Mijn lunch-stop. Stokbrood met camembert


Haut Jura
tussen de middag snack: behalve dat het erg lekker is, maken de fransen er ook een kunstwerkje van


Col de la Biche richting Chambéry (Alpen)


Col de Clergeon. Het meer Lac Du Bourge bij Aix-le-Bains. Het zijn smalle wegen. Ik heb geen spijt van mijn GS


De camping bij Chambéry. De tent staat net als er een dikke donderbui losbreekt. Ik breng de avond door bij Anne-Marie, die mij voor het eten heeft uitgenodigd. Jean is niet thuis, hij is aan het klussen bij één van hun dochters die in het zuiden van Frankrijk woont.


Ik krijg de tent amper droog in de tas. Gelukkig blijft het onderweg richting de Mont Ventoux bijna de hele dag droog


Hier pak ik een paar druppels
onderweg de eigen meegebrachte broodjes om zeep helpen
het landschap ruikt naar een zeepfabriek.......lavendelvelden


Mont Ventoux
ik breng de nacht door op een camping municipal aan de voet van de Mont Ventoux. Het wordt een mooie rit naar Lunas
ik drink een blikje cola op dit "terras".
ik kan niet wachten tot ik op de D35 van Lodève -Lunas kom na deze hobbel en bobbel weg


camping lunas

. Het is er niet erg druk maar de gezellige groep "Limbo's" zijn er weer. Wordt dus een latertje aan de bar


ach ook dat is niet verandert


schijnt dat je in Frankrijk met dit T-shirt niet overal naar binnen mag


het was best gezellig aan de bar en ik kom in de verleiding om er een extra nachtje er aan vast te plakken.......... toch maar niet.
Ik heb dan wel vakantie, maar heb natuurlijk weer veel te veel te doen. Op weg naar Lavaur!
Bij Maurice et Marie. Zijn dochter Angelique en gezin zijn ook uit Nederland overgekomen. We zitten in de tuin samen met Maurice's zuster Martienne en man te BBQ'en


Ook hier moet ik me uit de gezelligheid wegbreken voor de volgende missie, Dordogne


een antieke wegwijzer
typische Dordogne dorpen
Rocamadour


Dordogne, ach, het begint te wennen, weer eens een "buitje". Gelukkig staat de tent


ook hier is het gezellig en wordt het " wat " later


ik ben weer onderweg richting Lunas om mijn uitgezette route weer op te pakken


Gorges du Tarn


Millau. Ik vind hier vlakbij een camping
de Gorges Du Tarn is een hele mooie route. Veel goede wegen


nou ja, goede wegen? De Garmin vertelt mij dat dit de D910 is................?
dit is in ieder geval geen goede weg. En alweer ben ik gelukkig met mijn GS
nog steeds Gorges Du Tarn
inmiddels in de Ardèche. Ik ben Aubenas al voorbij


op weg naar huis, maar de vakantie is nog lang niet voorbij. Er moet gewerkt worden


O ja, deze borden heb ik iets te vaak gezien deze vakantie. Ik heb hele trajecten met strooigoed bereden. Niet echt fijn. Gelukkig wordt het in Frankrijk meestal goed aangegeven


Ik rijd helemaal door de binnenlanden. Bijna geen verkeer op de weg. Zelfs voor een tankstation moet ik zoeken en van de route af.
Een beetje verreisd kom ik een Lamastre aan ( Ardèche ). Na de tent opgezet te hebben en een biertje van de hollandse buren gekregen te hebben blijkt dat ik een kleine 60 km ten noorden van Crest zit. Nou ja, dan houd ik Crest volgend jaar tegoed. Ik zit nu zowiezo een beetje in tijdnood.
Deze ruïne is bij de entree van de camping Retourtour. Ik was vergeten wat een familiecamping ook al weer betekende. Erg druk met veel tieners met de nodige drukte


de volgende morgen weer verder. Ik weet niet precies waar ik uit ga komen. Het is nog een behoorlijk stuk rijden. Ik weet wel dat er nog heel wat bochten te gaan zijn
Het weer begint weer te veranderen. Ik zie dat ik nog dik 300 km heb te gaan tot La mouche. Na wat ge-sms over het weer, wat er dus niet beter op wordt, gaat de knop bij mij om....en van de Garmin. Snelle route naar La Mouche. Het is dan inmiddels 16.17 uur. Op de peage moet toch wel een aardig gemiddelde gereden kunnen worden denk-ik dan. Ik kom in een heftige onweersbui terecht en ben zeiknat voordat ik een regenpak aan kan doen.


Ik ben luxeuil les baines voorbij en van de N57 af en vlakbij La Mouche. Ik ben inmiddels alweer aardig opgedroogd


Het is 19.15 uur en ik kan zelfs nog een biertje drinken voor het eten.


het wordt weer eens niet vroeg met deze gezellige gasten


één na laatste hoosbui van mijn vakantie in Luxemburg.
Maandagmiddag bij Zwolle wordt ik de laatste keer echt nat. Vanuit het niets dook er een dikke donderbui op. Thuis kon ik letterlijk mijn laarzen leeggieten.


Ik heb weer een prima vakantie gehad. Jammer dat mijn maatje er niet bij was. Gezien en gehoord de verhalen van anderen heb ik best wel een redelijke droge vakantie gehad. Ik heb weer leuke gasten ontmoet, mijn franse taal weer wat opgefrist. In september ga ik nog 7 daagjes Alpen doen, dus het motorgedoe is nog niet ten einde

::home::
Naar boven