Honda CB750four 1974


In een ietwat te spontane bui kocht ik deze Honda CB750four 1974 (17-0902009)De motor heeft 20 jaar stilgestaan. De benzine in de tank was geen benzine meer en stonk muf. De tank was helemaal bruin van de aanslag. Deze heb ik schoongemaakt met speciale reiniger en een handvol schroeven in de tank. De tank vervolgens langdurig in allerlei bewegingen rondgeschud. De tank ziet er nu weer als nieuw uit. De carburateur waren ook vervuild. Met een spuitbus oplosmiddel en uit elkaar halen zijn deze schoongemaakt.
Voor de eerste startpoging na 20 jaar stilstaan, heb ik eerst de motorolie en filter vervangen en de motor zonder bougies doorgestart zodat de oude olie uit het blok weg gepompt werd. Na wat spannende momenten sputterde zowaar het oude beestje en begon de motor van lieverlee steeds mooier draaien. Het blok lijkt in goede staat. De kilometer teller geeft 34.215 km aan.
De bedoeling is om de motor in oude luister te herstellen. Daarvoor moet ook aardig wat gedaan worden. De remklauwen zitten vastgeroest en de voorpoten zitten ook vast.
Leuk projekt voor de winter


Inmiddels mei 2016:
Na nog wat pogingen ( zonder goede voorbereiding) staat de Honda al geruime tijd onder het kleed in afwachting van meer tijd en ook meer ruimte.
Ik heb ontdekt dat het uit elkaar halen en de onderdelen fantsoenlijk geordend weg leggen ruimte kost en dus niet in de weg moet gaan liggen.


::home::