mei 2013

5 dagen een toertochtje maken vanuit Zuid-Limburg via Luxemburg en een stukje Elzas van 9 t/m 13 mei, dat was althans het plan. De kou wilde echter maar niet uit de lucht en dus bleef onze motortrip helaas bij een poging. De eerste dag lukte prima. Droog weer met af en toe zon en temperaturen rond de 13 a 15 graden. Zelfs de volgende morgen was het redelijk te doen, al was het een stuk frisser. Vanaf de camping bij Tintesmühle op de grens Luxemburg/Duitsland ( Heinerscheid ) vetrokken wij in afwisselend zon en bewolkt weer. De bedoeling was om bij La Schluchte uit te komen, een mooi bochtencircuit in de Elzas.
Uiteindelijk met nog een 100 km te gaan was het inmiddels zo fris geworden dat we het er koud van kregen. De lange weersvoorspellingen hadden droog weer opgegegven, maar de lucht werd steeds zwarter. Bij een koffiestop bleek bij navraag dat het weer de komende dagen "mauvais" zou zijn, regen. Zonder lang nadenken is de Garmin ingesteld op de snelste weg richting het warme noorden, terug naar Zuid-Limburg.
Van wat we onderweg gezien hebben was het een erg leuke trip. Veel landelijke en bochtige wegen, ook het stuk Frankrijk van Thionville richting Elzas was verrassend leuk.

In Limburg zijn we nog een ( halve ) dag aan het wandelen geslagen, ook deels in de regen, maar daar kregen we het gelukkig warm van......van het lopen dan


Limburgse lente


Uitzichtspunt Belgische Ardennen


vanwege de koude aanloop van mei staat alles nog in bloei
Camping Tintesmühle


Vianden


we rijden afwisselend in Duitsland en Luxemburg


Frankrijk komt in zicht


Koffiestop bij Apach, grensstadje Duitsland / Frankrijk


beetje cultuursnuiven


typisch frans dorpje


Einde van de wel erg korte vakante in Château Salins. We krijgen onszelf niet meer warm. De lucht wordt steeds donkerder. De Garmin krijgt een nieuwe bestemming. We jakkeren na Metz over de autoroute ( route soleil stond op een bord ) en komen totaal verkleumd thuis


ook Limburg is mooi en helaas ook koud en nat op dit moment.
we lopen ons dan maar warm in het gebied rond Slenaken

::home::
Naar boven