Na de BMW redelijk gebruikt te hebben, zie Alpenrally , en het aantal kilomters wat dit beestje al gemaakt heeft ( tussen de 80 a 100.000 km) is het tijd om een kop revisie te doen. Ik stuur ook de cilinders maar op. Gezien de oliewalm zouden de cilinders ook wel eens aan de beurt kunnen zijn.Ik heb besloten om het werk te laten doen door de Hobbyist . Middels een foto verslag zal ik proberen de ontwikkelingen bij te houden.

Update:8 december 2009resultaat van de eerste dag sleutelen, dinsdag 3 november. Moter en span gescheiden en de kleppendeksels zijn er al af. Ik moet eerst maar eens passend gereedschap regelen, voor de uitlaten losdraaien en om de drijfstangen los te draaien ( vervanging lagers)


grappig, valt mij nu pas op dat de cilinders niet recht tegenover elkaar liggen


tussen de bedrijven door help ik mijn zook ook bij het renoveren van zijn pas aangeschafte stulpje uit 1929. Het gebouwtje links is de smederij. Bijna alle gereedschap en vooraden zijn achtergelaten. Hier gaat in de toekomst veel gesleuteld worden


zondag 8 november. Alles is eraf gesleuteld en wordt voor revisie opgegestuurd naar Hobbyist .


dit is de linkerzuiger. Zo te zien behoorlijk ingesleten net als de cilinderwand. De rechterzuiger en cilinder zagen er glad en onbeschadigd uit.


ik kreeg te horen van de Hobbyist dat de zuigers al de 1e overmaat waren. Dit wordt nu de 2e overmaat en dus de laatste keer voor deze cilinders dat ze gereviseerd kunnen worden. De conclusie is dan dat met dit blok dus al 200.000 km is gereden.


Daarom heb ik voor de zekerheid de distributie tandwielen bekeken in hoeverre deze versleten zijn.. Deze zien op het oog er goed uit en dat laat ik dan maar zo.


klaar!!!
Inmiddels is het 8 december 2009. De motor draait weer. Hij liep alleen erg rauw.
De finishingtouch. Gijs stelt voor mij de carburateurs af. Onderweg naar huis heb ik de hele tijd een smile van oor tot oor. Wat loopt dit ding weer heerlijk soepel.


Inmiddels is het 3 januari en licht het motorblok weer in tweeŽn. Slippende koppeling. Alles nieuw besteld en gemonteerd, breek ik @#$%^&* een van de contacten af van de vrijloopschakelaar. en ligt er buiten een heerlijke dikke laag sneeuw.........IK WIL RIJDEN!!!!
Ik hoop maar dat de Hobbyist snel de bestelde spullen levert. Zaterdag 9 januari wil ik met het ding naar het Heksenketeltreffen.


sneeuw in Schoonebeek op zondag 3 januari

::home::
Naar boven