Voor het weekend van 15 en 16 april stond eigenlijk voor de Bluebikers het openingsweekend genoteerd. Waren er eerst 8 motorrijders die aangaven mee te gaan naar het Hexenhaus, bleven er uiteindelijk 2 man over. De stekker ging uit dit plan en iedereen zou thuis blijven
Maar ja motorrijden is toch echt motorrijden, zeker als je je weekend daarvoor hebt vrijgemaakt. Hans, Gerard et moi waren het er gauw over eens. We gooien de tassen op de motor en rijden richting Duitsland. Vrijdagavond kwam Gerard al vanuit Gouda naar mij toe, waar Hans ook even langs kwam om de bestemming te bespreken. De Eifel werd genoemd en Vogelsberg, maar uiteindelijk werd het richting Sauerland naar Schmallenberg. Wij wilden weer eens een nachtje doorbrengen in de Frisse faust. Gerard en ik hebben in de gauwigheid de heen en terugreis uitgezet en in de Garmin's gezet
Zaterdagmorgen gingen we op pad. De weersvoorspelling gaf aan dat het bewolkt en droog zou blijven, maar met lage temperaturen. Halverwege de heenreis begon het toch te regenen. Echter in de lucht, achter een heuvel was een lichte plek te zien. Dit was ook nog in de richting waar wij heen moesten. Ondanks de honger, dorst en koude handen, toch maar de verhickels de sporen gegeven tot we over de heuvelrug waren. Voor de rest van het weekend geen regen gehad. Het was wel koud, maar gelukkig hadden we ons daar op gekleed.
Het was een heerlijk weekend. Echt fantastisch gereden over mooi, vaak nieuw asfalt, waar veel bochten in zaten met bijna geen verkeer. Voor mij was dit gewoon verfrissend, ook letterlijk gezien de temperatuur.
Jammer genoeg waren wij allen de fotocamera vergeten. Met de telefoon toch nog wat snap-shots kunnen maken onderweg ( met dank aan Hans )


Na de regenbui voorbij gereden te zijn, hebben we hier tijd om wat te eten. We zitten al in de buurt van Schmallenberg. Echter maken we eerst nog onze tourtocht af
Blijkt dat ons bekende stekkie "Frisse Faust" vol zit vanwege een verjaardag. Met een telefoontje worden we geholpen en komen we terecht in het gasthof Grubental in Latrop, een dorpje verder.


Uiteraard worden onderweg niet alleen de motoren afgetankt.....


Het eten was meer dan prima


met alle voorafjes, hoofdgerechten en na-afjes komt behoorlijk wat ijzerwerk aan te pas
uitzicht vanuit het hotel


Handvatverwarming is echt veel luxer


voor de lunch stoppen we bij Erholung Laibach in Bad Berleburg.
Bad Berleburg is in de regio Wittgenstein en blijkt een zeer aangenaam motor"land"te zijn.
Goede wegen met dito bochtenwerk met weinig verkeer, althans in dit koude weekend.Dit "spontane" weekend is ons prima bevallen, met bijna 1000 km op de teller, waarvan veel in bochten zijn gemaakt.
Het plan is om vaker een weekendje weg te gaan. Hopelijk zien we dan wel wat minder van die blauw-grijze auto's.

::home::
Naar boven