Snertrit 2005, motorclub Schoonebeek

De motorclub Schoonebeek organiseerde op zondag 6 november de laatste dagtocht van dit jaar en ik was vrij ook nog. Tegen 11.00 uur werden we verwacht bij cafe D'Aole Kroeg in Schoonebeek. Tegen 11.30 uur na een bak koffie vertrokken we.
We waren amper aan een halve kilometer onderweg toen het vreselijk mis leek te gaan. We reden met 12 motoren in formatie, toen ik opeens iets voor mij rechts uit de groep zag vliegen. Dat bleek een fietser te zijn en tegelijk vloog Gijs met zijn motor links uit de flank.
Gijs reed voor mij in de groep mee. Door de harde wind vloog de beschermstrip van het windscherm van zijn motor. In een reflex greep hij ernaar. Daardoor was hij afgeleid en zag hij de fietser niet. Gelukkig stonden beiden na het ongeluk weer vlot (met de schrik) in de benen.

Gelukkig verliep de rest van de tocht langs het grensgebied Duitsland / Overijsel vlekkeloos. De rit werd (uiteraard) afgesloten met een kop stevig gevulde snert (enkelen namen 2, 3 of zelfs wel 4 koppen). Onder het eten werd ademloos geluisterd naar de verhalen van de avonturiers die met een motor (Royal Enfield) 18 dagen in de Himalaya hadden rondgereden .


voor de start, eerst koffie


en aantrappen die handel


net geen nat pakeigen sleepdienst.


De groep was verder gereden, maar waren vlak over de grens
in Veldhausen maar aan de koffie gegaan. Ik was bij Gijs gebleven
om hem te helpen. In Veldhausen sloot ik later weer bij de groep aan


en hier was weer de eerst volgende gelegenheid om een fotootje te maken.....plaspauze.
Bijna aan het eind van de rit dus.onze dorpsgek...oeps, dorpsfotorgraaf bedoel ik.
(sorry Henk)prima snert


dorpsfotograaf dus!!! (....soms gek)


Naar boven