motor zoektocht, motorgedoe

Omdat mijn Aprilia plat is, heb ik behalve wat niet rijdende oldtimers, geen motor meer. Ik weet nog steeds niet wat ik als opvolger voor de Aprilia wil. Als mogelijke kandidaten is een BMW 1200GS of weer een Aprilia RSV Mille,
De review van mijn zoektocht en ervaringen staan hieronder
Op 13 april ben ik een hele dag samen met Werner diverse motorzaken afgegaan. In Zwolle hebben we TT-motoren en Salland Motoren ( Triumph dealer) bezocht. Hier stonden helaas geen motoren naar mijn smaak.
In Nieuwleusen heb ik bijna een spontane aankoop gedaan bij Ten Cate Motoren, 2 motoren voor de prijs van een, een Ducati 749 (2006) en een Honda CB1000F (1995). Toch maar niet gedaan.


februari 2010, op de motorbeurs in Utrecht een GS passen


en de Triumph triple 675. Dit vind ik nog wel een mooi model. Jammer dat deze niet in een 1000 uitvoering is.


met de dagtocht op 7 april mocht ik een hele dag proefrijden op een 1100 GS. Viel mij in de bochten niet tegen al ben ik natuurlijk nog wel de Aprilia RSV Mille gewend. Op de rechte stukken had ik het nakijken op de andere motoren. Aan het eind van de dag was ik maar wat blij dat ik eraf mocht, Ik had een houten kont.
Toch maar even verder kijken


Bij Gebben Motoren staat dit koppelmonster, de Yamaha MT 01. Deze wordt voor mij rijklaar gemaakt. De verkoper biedt mij aan om op dit momster te mogen rijden. Bij het stationair lopen zag je de motor al op de wielen dansen vanwege het geweld dat in de motor plaats vindt.


Op een leuk bochtig weggetje vlakbij draai ik verschillende keer de bochtjes. Nee, dit wordt het niet. Rond de 100 km wordt de horizon een golvende lijn vanwege de geweldige resonantie. Het geluid is geweldidg en het koppel ook, al durfde ik het gas niet al te prompt open te gooien. Ik schat dat vrouwen dit wel een "lekkere" motor vinden gezien de vibraties.
Deze motor kan ik in ieder geval wel schrappen van mijn "wanna have bike"


vandaag 29 april na de nachtdienst toch weer even internetten op zoek naar een R1200GS. Zag ik bij Jager Motoren in Hoogeveen deze Aprilia staan. Bouwjaar, km-stand en prijs lokten mij daar naar toe. Na wat aarzelen toch maar een proefrit gemaakt. Shit, was ik vergeten wat er gebeurd als je gas geeft met zo'n ding. Gelijk weer kicken.
Na een praatje met de verkoper lijkt het dat we aardig dicht bij elkaar komen. Toch maar een nachtje erover slapen.


Even een wilde gedacht, deze GS erbij kopen voor de dagelijkse ritjes? Ik heb nog even een "prijs voor 2 motoren" besproken, maar dat wordt me toch te gek

::home::
Naar boven